FOTO: Glas Srpske

Nastavljeno kontrolno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske koje je naredila Centralna izborna komisija (CUK) BiH.

Zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić rekao je za Kliks da u Sarajevu danas broje glasove iz Zvornika, a da je prethodnih dana  završeno kontrolno brojanje glasova iz Bijeljine, Banjaluke i Doboja.
 
-Paralelno radimo i glasove pristigle putem pošte – rekao je Agić.
 
Kontrolno prebrojavanje glasova počelo je prije nekoliko dana u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Huan Antonio Samaran - Zetra".
 
Agić kaže da se ide prema planu da brojanje bude završeno u roku od 20 dana od izbora, odnosno do 22. oktobra.
 
Nakon Zvornika,  trebalo bi da uslijedi ponovno prebrojavanje glasova iz Prijedora, a zatim iz Laktaša.
 
Opozicija u Srpskoj tražila je novo prebrojavanje tvrdeći da kandidatu PDP-a za predsjednika Srpske Jeleni Trivić nije upisan veći broj glasova.
 
Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka, 10. oktobra. Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )