FOTO: InfoBijeljina

Proteklog vikenda u Tuzli, održan je Internacionalni turnir poznat kao "TK OPEN" gdje je domaćin i organizator turnira bio KBS "Tuzla-Sinbra" koji se pobrinuo da kao i svake godine turnir bude dobar ispit za karatiste i karatiskinje iz cijeloga regiona.

Učešće je uzelo 60 klubova sa oko 600 takmičara, a kvalitet samog takmičenja doprinijelo je učešće muške i ženske seniorske ekipe Turske karate federacije.

"Naš klub je nastupao u 22 takmičarske kategorije u jednom mješovitom sastavu pionira, kadeta, juniora i seniora i kako se domaćin po nepisanom pravilu ne računa osvojio prvo mjesto u Generalnom plasmanu klubova. Ukupno za naš klub naši takmičari osvojili su 5 (+1 nezvanična kategorija) zlatnih medalja; 6 srebrenih i 6 bronzanih medalja", poručili su iz KK UNSU Bijeljina.  

Ono što treba istaći jesu svakako nastupi i pobjede njihovog juniora Nedića u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, zatim nastupi kadeta Uroša Radana u kadetskoj konkurenciji (-57) koji je osvajanjem zlatne medalje u dosta teškoj konkurenciji opravdao ulogu favorita. Srebrnu medalju osvojio je Aleksandar Jović u kategoriji kadeta (70+) koji je ovaj put pokazao ogroman napredak i nagovestio dobre rezultate u narednom periodu.

"Odlične nastupe imale su i naše kadetkinje Jelena Tripunović, Anđela Knežević  Dijana Bota koje su ekipnoj  konkurenciji osvojile  bronzanu medalju. U juniorskoj ženskoj konkurenciji naša ekipa u sastavu; Sara i Dajana Kalajdžić i Dijana Bota osvojila je treće mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Dajana Kalajdžić osvojila srebrnu medalju. U seniorskoj ekipnoj ženskoj konkurenciji ekipa u sastavu; Dajana Kalajdžić, Momić Tamara i Topuzović Tamara u finalnom meču su poražena je od Turske reprezentacije, a prije toga bila uspješnija od ženske ekipe "Castra" iz Banja Luke", dodaju iz KK UNSU.

Nama svima u klubu, najljepši utisak dana pored svega nabrojanog jeste uspjeh naših pionirki Marije Trifković, Milice Mie Vujić i Marije Gavrilović koje su posle odličnih rezultata na regionalnom i republičkom prvenstvu još jednom pokazale svoju dominaciju osvojivši ekipno zlato pobjedama nad odlične dvije ekipe domaćina turnira kbs."Tuzla-Sinbra" . One su i u pojedinačnom dijelu isto tako bile uspješne u svojim kategorijama osvojivši dva zlata i jedno srebro. Zlatne su bile Trifkovićeva  (-44) 11 godina i Vujićeva (-34) 10 godina, a srebrna Gavrilovićeva (-32) 11 godina.

U muškoj konkurenciji pionira istakli su se Letić Miloš osvajanjem srebrne medalje u kategoriji 13 godina (-40) i Vukašin Tripunović u kategoriji 11 godina (-35).

Narednog vikenda naše kadete, juniore i seniore očekuje još jedan kvalitetan ako ne i najkvalitetniji turnir u regionu "Ilidža open".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )