FOTO: euroleague.net

Srećni smo što će naša publika imati priliku da dva puta gleda najbolji tim i najboljeg trenera u Evropi - rekao je Jasikevičijus. Zakazali smo u odbrani u prošlom meču - jasan je Obradović

Bitka za fajnal-for Evrolige nastavlja se danas trećim utakmicama četvrtfinala plej-ofa. Posle velike pobjede nad Fenerbahčeom u Istanbulu za izjednačenje na 1:1,

Žalgiris dočekuje tim Željka Obradovića u prvom od dva meča na svom terenu (19.00), dok će Panatinaikos ugostiti aktuelnog šampiona Real posle dva poraza u Madridu (20.00). 

Dan kasnije, Baskonija kao domaćin finalnog turnira pokušaće da pred svojim navijačima povede u okršaju sa CSKA (1:1 u seriji), kao i Barselona u duelu sa Anadolu Efesom (1:1).

Žalgiris će dan prije utakmice sa Fenerom obilježiti 20-godišnjicu osvajanja jedine evroligaške titule 1999, što će svakako biti motiv više igračima trenera Šarunasa Jasikevičijusa i navijačima u Kaunasu.

- Veoma smo srećni što će naša publika imati priliku da dva puta gleda najbolji tim i najboljeg trenera u Evropi – skroman je Jasikevičijus kada govori o mečevima sa turskim šampionom, ali su njegove ambicije u duelu sa svojim mentorom Obradovićem svakako mnogo veće od toga. 

Naravno, Fenerbahče je i dalje veliki favorit za plasman na fajnal-for.

- U drugom meču naša odbrana nije bila na nivou iz prvog, što je moja odgovornost – kaže Obradović. – Potrebno je da razumijemo šta moramo bolje da radimo u narednim utakmicama u Kaunasu.

Računajući i plej-of prošle sezone, Real je ostvario sedam uzastopnih pobjeda protiv Panatinaikosa. Imajući u vidu i da je grčki klub uložio prigovor na suđenje u prvom meču u španskoj prestonici, jasno je kakva će atmosfera dočekati „kraljeve“ u „OAKA“ areni.

- Da bismo pobijedili u Atini neophodno je da igramo još bolje nego kod kuće – svjestan je trener Reala Pablo Laso, koji večeras ima šansu da prvi obezbijedi učešće na fajnal-foru u Vitoriji.

RASPORED

Danas

Žalgiris – Fenerbahče 19.00 (1:1)

Panatinaikos – R. Madrid 20.00 (0:2)

Sutra

Baskonija – CSKA 20.30 (1:1)

Barselona – Efes 21.00 (1:1)

*Serije se igraju na tri pobjede

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )