FOTO: Glas Srpske

Kompanija “MMS KODE” iz Banjaluke darovala je 30 računara bijeljinskoj kovid bolnici i obezbijedila još 25 laptopa za mobilnost zdravstenih radnika u kriznoj situaciji borbe protiv virusa korona.

Direktor kompanije Slavko Bojić najavio je nastavak razvoja integrisanog informacionog sistema u zdravstvenim ustanovama u Bijeljini i istakao da to olakšava rad medicinskog osoblja i pristup pacijenata zdravstvenim uslugama.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović zahvalio je za donaciju i rekao da je pri stupanju na dužnost prije tri mjeseca u ovoj zdravstvenoj ustanovi zatekao loše stanje u vezi sa informacionim sistemom.

“Mreža ne postoji, a 150 kompjutera stari su od šest do 10 godina, sada radimo koliko možemo da unaprijedimo i informacioni sistem u bijeljinskoj bolnici”, naveo je Maksimović.

On je dodao da je još prije 10 godina, kada je bio direktor Doma zdravlja u Bijeljini, u ovoj zdravstvenoj ustanovi uspostavljena informaciona mreža.

Direktor Doma zdravlja Danijela Đukin rekla je novinarima da su već započeli sa primjenom integrisanog zdravstvenog informacionog sistema, prvi u Republici Srpskoj, te da je stiglo 100.000 personalizovanih elektronskih kartica koje će se ubuduće koristiti umjesto starih zdravstvenih knjižica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )