FOTO: InfoBijeljina.com

Najnoviji zahtjev gradonačelnika Bijeljine, kojim traži od Elektro Bijeljine da fakture za utrošenu struju na Gradskom stadionu šalje na ime FK Radnik, samo je nastavak kontinuiranih pritisaka prema ovom fudbalskom kolektivu.

Zašto Radnik?

Zašto ne i svi drugi na GRADSKOM stadionu. A ima ih popriličan broj koji su svoje mjesto našli u podtribinskom prostoru. Zašto i svi drugi u Semberiji ne plaćaju ono što potroše? Njima će se i dalje plaćati struja, redovno prebacivati tranše, te sve ostalo, a za FK Radnik ne može.

Je li to Radnik izvor neke zaraze, pa ako mu isključimo struju svi Semberci biće zdravstveno zaštićeni od tamo neke bolesti. Bolesti koja se zove Evropa. Dva puta u tri godine ta bolest je izašla na evropsku scenu, malo li je?

Javna je tajna da je pred nastup na evropskoj sceni trebao biti izvršen udar na Radnik i smijenjen Mladen Krstajić. Kako smo saznali od izvora koji je blizak oba tabora, sve je to počelo mnogo ranije. 

Scenario je bio da se klubu kontinuirano ne uplaćuju sredstava, dovede funkcionisanje kolektiva u pitanje, te da se preuzme rukovođenje u novoj sezoni. Već su se znala i imena onih koji bi "spasili" Radnik od te opake bolesti.

Naš izvor nam je potvrdio da je na mjesto predsjednika trebao doći Zlatko Krbanjević, na mjesto direktora kluba Radika Marić, za sekretara kluba Bogdan Todorović, dok bi omladinsku školu preuzeo Petar Stević.

No, niko izgleda nije tada predvidjeo činjenicu da će Krstajić zavući ruku u sopstveni džep, da će Radnik izboriti Evropu, zaraditi koji EVRO i izaći iz finansijske krize.

Najnovija odluka gradonačelnika vezana za električnu energiju je ponovo udar na klub, na svetinju fudbala ove regije, na igrače, stručni štab, NAVIJAČE, koje, uzged, niko ništa ne pita.

Šta je sljedeće? Platiće Radnik i struju na stadionu, ali šta nakon toga. Hoće li plaćati i korištenje terena, zakup kancelarija...

FK Radnik je javno dobro preko 8 decenija i bez premca je najuspešniji sportski kolektiv ovog grada. Nije korektno da se neke lične omraze pojedinaca rješavaju preko leđa kluba. Da podsjetimo na poslednjoj sednici Skupštine kluba Krstajić je dobio jednoglasnu podršku svih članova a Skupština je jedino mjesto gdje se postavlja i smenjuje predsjednik FK Radnik. 

Umjesto da svi predložimo i podržimo Krstajića kao kandidata za predsjednika NFSBiH, jer sljedeći mandat pripada nama, SRBIMA, mi na sve načine pokušavamo da ga otjeramo iz našeg grada. 

Na kraju autoru obog teksta, kao ni prošli put, nije bilo u cilju da afirmiše Mladena Krstajića (to ovome nije potrebno od mene), a još manje da diskredituje ili omalovaži pokušaj ovih drugih. Možda bi sa njima bilo još većih uspjeha FK Radnika. No,  u ovom trenutku taj potez bio bi i previše riskantan.

Zato, ostavite Radnik i Krstajića neka nastave svoj posao i ako ne možete ili ne želite da im pomognete, nemojte im ni odmagati.

Rezultati dosadašnji to nikome ne dozvoljavaju.

D.T.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )