FOTO: null

Ponosni na sebe, je o prva kampanja u BIH koja ima za cilj da kroz različite aktivnosti u lokalnoj zajednici upozna širu javnost o sposobnostima i vrijednostima osoba sa invaliditetom, kako bi se spriječile negativne predsrasude o ovim licima, rekao je za

"Postoje četiri prioritne oblasti na kojima ćemo raditi u narednom periodu od pristupačnosti i obrazovanja, do podizanja svijesti i organizacija osoba sa invaliditetom", rekao je Cvjetković dodavši da je u svakoj od ovih oblasti potrebno uraditi više.

Uprkos činjenici da su u nekoliko javnih ustanova u gradu Bijeljina otklonjene tehničke barijere i izgrađene pristupne rampe, lokalne vlasti moraju još mnogo toga učiniti u narednom periodu.

"Određeni pomaci postoje, tokom prošle i ove godine obilježena su tri parking mjesta u gradu za invalide , biblioteka je omogućila pristup informacija osobama sa oštećenim sluhom, a u Domu zdravlja Bijeljina nabavljen je ginekološki sto za žene", invalide, rekla je Tanja Milinković direktor Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls".

Sastanku su prisustvovali i predstavnici gradske uprave koji su obećali pomoć na rješavanju navedenih problema u narednom periodu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )