FOTO: Roberta Sorge/Unsplash.com

Heliko bakterija se nastanjuje u donjem dijelu želuca, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, njom je zaražena polovina stanovništva. Ukoliko se ne liječi na vrijeme, ona može izazvati teža zdravstvena oboljenja.

U narodnoj medicini, još od davnina, je poznata ova mješavina koja liječi crevna oboljenja, zatvor, ali i uništava bakterije u želucu, a povoljno utiče i na bolove. Naravno, prije konzumiranja bilo kog narodnog lijeka, najbolje bi bilo konsultovati se sa ljekarom.

Za pripremu ovog lijeka su vam potrebne smokve i maslinovo ulje.


Priprema

U teglu stavite suve smokve, najbolje bi bilo da budu isječene na četvrtine, a zatim ih prelijte domaćim nerafinisanim maslinovim uljem.

Ova smjesa treba da stoji barem 40 dana, nakon čega je možete koristiti. Uzima se svako jutro na prazan stomak po jedna smokva.

Da bi izlječenje bilo što efikasnije prilagodite i ishranu. Jedite kuvanu blagu hranu bez previše začina naročito ljutih. Izbjegavajte kiselo i masnu hranu, a naročito suhomesnate proizvode.


Lekovita svojsta maslinovog ulja

Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja liječi, osim želuca i neplodnost, hemoroide, sva crevna oboljenja, zatvor i ublažava astmu.

U maslinovom ulju nalazi se više nezasićenih masnoća nego u bilo kojem drugom ulju i zbog toga se smatra jednim od najzdravijih.

Zahvaljujući svom uravnoteženom sastavu, maslinovo ulje ima zaštitnu ulogu u borbi protiv prevremenog starenja krvnih ćelija, štiti želudac i jetru te smanjuje pojavljivanje bakterija u želucu. Podstiče rast tokom djetinjstva i produžava životni vijek. Zbog brojnih nutritivnih vrijednosti preporučuje se njegova svakodnevna upotreba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )