FOTO: null

Narodna skupština RS usvojila je Budžet i Ekonomsku politiku Vlade RS za 2016. godinu.

Budžet je izglasan u visini od 3,128 milijardi maraka, sa 49 glasova "za" i 23 glasa "protiv", a prihvaćena je većina amandmana vladajuće većine.

Amandmani opozicije o pomoći haškim optuženicima nisu prihvaćeni, ali je ministar finansija Zoran Tegeltija rekao da će sredstva za te namjene biti obezbijeđena iz budžeta Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. Vukota Govedarica, predsjednik Kluba SDS-a, tražio je dodatno objašnjenje zašto njihovi amandmani nisu prihvaćeni.

Djelimično je prihvaćen amandman koalicije Domovina sa 900.000 maraka dodijeljenih za povratak u RS, a prihvaćen je i amandman o podršci humanitarnom društvu "Merhamet". Nedim Čivić je u ime koaliciji Domovina zahvalio Vladi na prihvatanju većine njihovih amandmana.

Uoči glasanja za Ekonomsku politiku prihvaćeno je 11 od 15 amandmana SNSD-a, a jedan amandman SNSD-a koji Vlada nije prihvatila, izglasala je Skupština sa 59 glasova za, čime je on postao sastavni dio Ekonomske politike.

Jedan amandman PDP-a takođe je prihvaćen, dok amandman Napredne Srpske nije prihvaćen.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )