FOTO: InfoBijeljina.com

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” ove godine obogatila je knjižni fond sa oko 1.000 novih naslova. Za nabavku knjiga izdvojili su 7.000 KM iz vlastitih sredstava, a oko 500 naslova ovoj ustanovi poklonili su sugrađani.

Nove knjige se nabavljaju na sajmovima, ali i donacijama pojedinaca, firmi i institucija. Time je značajno obogaćen knjižni fond ove ustanove koja je nosilac svih kvalitetnih i važnih kulturnih dešavanja u gradu i koja obogaćuje duhovni život Bijeljinaca. 

Direktorica ove ustanove Željana Arsenović podsjeća da bijeljinska biblioteka ima oko 120.000 bibliotečkih jedinica i blizu 10.000 članova, od najmlađeg predškolskog uzrasta do penzionera. Knjižni fond se redovno dopunjava novim naslovima kako bi se zadovoljile potrebe čitalaca. Tačan broj knjiga kojim ova ustanova raspolaže biće poznat nakon što se završi redovna bibliotečka revizija. 


- Uprkos tehnološkom progresu, internetu, društvenim mrežama, knjiga i dalje ima svoje mjesto u srcima čitalaca. Interesovanje korisnika vlada za naučnu i stručnu literaturu, lektire, zavičajne zbirke i beletristiku. Najčitaniji su i dalje srpski i ruski klasici, Dostojevski, Andrić, Selimović. Interesovanje vlada i za Basaru, Handkea. Od zabavne literature to su Ljiljana Đurović Habjanović, Marica Popović, Isidora Bjelica, Jelena Bačić Alimpić, Lusinda Rajli, Ju Nesbe, Harlana Kobena, Nikolas Sparks i drugi. Na dječijem odjeljenju su najtraženije knjige o životinjama, vilama i vješticama, dinosaurusima, fudbalu. Možemo ponuditi knjige za sve uzraste i svih žanrova – kaže direktorka za portal InfoBijeljina.  


Kako bi privukli nove i zadržali stare čitaoce, ističu u bijeljinskoj biblioteci, organizuju brojne sadržaje, promocije novih djela, književne i pjesničke radionice za djecu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )