FOTO: null

Zbog najavljenih niskih temperatura narednih dana, grejna sezona će biti produžena, izjavio je za Pan radio direktor JP „Toplana“, Mladen Krasavac.

On kaže da, iako je zvanično grejna sezona završena u subotu, građani Bijeljine mogu očekivati tople radijatore. Režim rada zavisiće od temperature vazduha. Za sada ima dovoljno energenata, a ukoliko hladni dani potraju, sa dobavljačima je dogovorena nabavka dovoljne količine uglja.

-Generalno, možemo biti zadovoljni sezonom koja je iza nas. S obzirom da je 45 dana temperatura bila konstantno u minusu i nismo prekidali grijanje, sistem je bio u funkciji, bez kvarova. Hladna zima je itekako uticala na povećanu potrošnju energenata. U toku zimskih mjeseci potrošili smo 4,750 tona uglja, kaže Krasavac i dodaje da su i pored značajnih dugovanja prema ovom preduzeću, sve uspjeli riješiti sa dobavljačima.

Ukupna dugovanja fizičkih i pravnih lica prema „Toplani“ iznose 500.000 KM. Od toga će 45.000 pokušati da povrate reprogramom a oko 40.000 KM sudskim putem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )