FOTO: InfoBijeljina

Pšenice i brašna u Republici Srpskoj ima dovoljno, ne treba praviti zalihe, jer to dovodi do nestašice i rasta cijena, izjavio je prije nekoliko dana predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS Saša Trivić.

Trivić je istakao da je svakodnevno u kontaktu sa domaćim privrednicima i da za sada nisu prijavili probleme, ali je naglasio da raste cijena materijala.

On je napomenuo da je tona pšenice na počektu prošle godine koštala 140 eura, da je prije 15 dana taj iznos bio 240 eura, a sada je 350 eura.
 
– Slijedi poskupljenje hljeba u narednih petanestak dana za dvadesetak feninga – istakao je Trivić.

Da je do korekcije cijena u pojedenim pekarama već danas došlo potvrđuju i informacije iz Banjaluke gdje su od jutros cijene svih vrsta hljeba i pekarskih proizvoda skuplje za 5 do 10 odsto.

Cijene kifla su otišle za pet feninga, dok je vekna hljeba, bilo rezanog ili onog u komadu, poskupila za 15 feninga. Tako je hljeb ispod sača sa 1,75 otišao na 1,9 KM, bijeli hljeb u komadu sa 1,6 na 1,8, a polubijeli rezani sa 1,6 na 1,75.

Sve vrste pita i senviča su otišle za čak 60 pfeniga.

Ni u Sarajevu nije ništa drugačije, jer je cijena najprodavanijeg Klasovog hljeba prije tri dana povećana za 30 feninga. 

U pojedinim gradovima gdje do sada nije promijenjena cijena hljeba poskupljenje se očekuje u budućem periodu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )