FOTO: null

Dok na jednoj strani niču novoizgrađeni objekti u punom jeku građevinske sezone, na drugoj oni koji su već odavno zreli za rušenje ili rekonstrukciju, čame u neizvjesnosti, prepušteni zubu vremena.

Osim što predstavljaju potencionalnu opasnost za prolaznike, napušteni i zapušteni objekti u samom gradskom jezgru i na vrlo frekventnim lokacijama predstavljaju ruglo i sigurno izvorište zaraze.

Većina ovakvih objekata postali su mjesto za odlaganje komunalnog otpada, pa njima u najvećoj mjeri gospodare glodari i zmije.

Sa nekih otpada fasada, urušavaju se krovovi i bez obzira na stalne pritužbe stanara ulica u kojima se ovakvi objekti nalaze ali i slučajnih prolaznika, pravnog rješenja ovog problema navodno nema, bez obzira što su nadležni toga svjesni.

U Forumu građana smatraju da je Bijeljina daleko od urbanističke ekspanzije.

Sudeći po onome kako sada izgledaju ruinirani objekti, svjedoče o tome, koliko oni koji bi trebali misle o njima, balkon Dučićeve ljube samo je jedan od primjera kojem oni koji ispod njega često prolaze bojažljivo usmjere pogled. Pored ovog, sličnih objekata ima skoro na svakom koraku.

Ono što je bilo u nadležnosti komunalne policije, po pitanju ovakvih objekata, do sada je i obavljeno.

U Forumu građana tvrde da kuću Dučićeve ljube treba srušiti jer je taj građevinski objekat, kaže on, do sada odslužio svoje.

Stevanović ističe ako se utvrdi da objektu prijeti urušavanje, on mora biti ili porušen ili u potpunosti renoviran. Bez obzira što ovakvi objekti za sobom povlače nerješene imovinsko-pravne odnose ili što vlasnici ovih objekata odavno nisu u Bijeljini, rješenje, kaže on postoji.

Na ove probleme ukazivali su nadležnima u gradskoj upravi predstavnici Foruma građana i ranije. Ono što su tada rekli govore i danas jer ovaj problem ni danas ne doživljava pozitivan epilog, a ruinirane zgrade svakodnevno sve više propadaju, ono što se promjenilo sa njima, samo je kiselo drvo koje je izraslo iz fasade jedne od njih.

Više o ovoj temi pogledajte u prilogu kolega NTV Arena

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )