FOTO: null

Uprava preduzeća „Napredak“ potvrdila je da su prodajom imovine privatizovanog preduzeća ostvarili milionsku dobit poslednjih godine, objašnjavajući to stavom da je „prodaja, pa makar to bila i prodaja dijela imovine, legalan čin koji nije ekskluzivno rez

Uprava „Napretka" reagujući na tekst objavljen na poslovnom portalu Capital „Dva radnika zaradila milione" nije demantovalo ništa od iznesenih osnovnih činjenica i podataka o iznosima dobiti niti o broju zaposlenih, već su sebi dozvolili pravo ocjenjivati načine na koji novinari dolaze do informacija.

„Preduzeće je prodalo dio imovine na način kako to zakon predviđa, a sredstva dobijena tom prodajom bila su dio sredstava koja su isplaćena u vidu dividende svim akcionarima uz plaćene pripadajuće poreze u skladu sa zakonom. „Napredak" je jedno od rijetkih preduzeća u Republici Srpskoj koje je dijelilo dividendu.

Sve informacije u vezi s ovim dostupne su i široj javnosti. Smatramo da je prodaja, pa makar to bila i prodaja dijela imovine, legalan čin koji nije ekskluzivno rezevisan samo za stečajne uprave", navodi Uprava Napretka.

„Vaš portal je objavio gore navedeni članak u kome su u prvom dijelu prepisani neki podaci iz našeg Izvještaja o poslovanju za 2014. godinu koje, u skladu sa zakonom, svake godine objavljujemo na sajtu banjalučke berze. Kao takvi oni su danom objavljivanja dostupni cjelokupnoj javnosti, što i jeste cilj objavljivanja. Prema tome, oni nisu rezultat nekakvog „istraživačkog" novinarstva kako je to neko želio da predstavi", navodi se u pismu Napretka.

Redakcija Capital-a se ne želi upuštati u komentarisanje mišljenja direktora preduzeća koji smatra da ima pravo ocjenjivati kako novinari trebaju da dolaze do informacija, a pismo smo objavili samo da bi čitaoci imali potpunu sliku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )