FOTO: null

Naplatne rampe bez funkcije u Klašnicama na brzoj cesti Banjaluka Klašnice prema najavama trebalo je da budu uklonjene prije tri godine. To se još nije desilo.

U medjuvremenu alarmatan je podatak da se zaključno sa desetim avgustom ove godine u neposrednoj blizini naplatnih rampi dogodilo 13 saobraćajnih nesreća. 

"Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, jedno lice je smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške tjelesne povrede, tri lica su zadobila lake tjelesne povrede i u sedam saobraćajnih nezgoda je nastupila materijalna šteta“ - podaci su CJB BL.

U policiji ove saobraćajne nezgode zvanično ne dovode u direktnu vezu sa postojanjem naplatnih rampi koje nemaju nikakvu funkciju. Lice koje je smrtno stradalo u julu ove godine udarilo je u betonsku ogradu kod naplatnih kućica.

Rampe bez funkcije izgradilo je, bez saglasnosti Ministarstva, Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“. Stepen apsurdnosti je povećan činjenicom da je svoje naplatne kućice koje su od nedavno u funkciji napravilo Javno preduzeće „Autoputevi“. Ta dva preduzeća ne mogu da se dogovore ko je nadležan za naplatu putarina.

U Ministarstvu ponovo najavljuju riješenje problema.

Dakle, naplatne rampe čija izgradnja je budžet koštala oko 2 miliona maraka biće srušene. Preciznijeg odgovora uskoro nema.

Dok u Ministarstvu ne odluče šta i kako dalje na dionici od Banjaluka – Gradiška, na razdaljini od desetak kilometara, stoje dvije naplatne rampe. Jedna je definitivno bez funkcije, funkcija druge je po sadašnjem sistemu naplate više nego upitna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )