FOTO: ilustracija

Naplata naknade za protivgradnu zaštitu od pravnih i fizičkih lica, te vlasnika, korisnika ili uživaoca zemljišnih površina, zaključno sa julom ove godine, realizovana je sa 47,88 odsto, a prikupljena sredstva su usmjerena u nabavku protivgradnih raketa i puštanje u rad novoizgrađenog područnog protivgradnog centra u Trebinju.

Iz preduzeća “Protivgradna preventiva Republike Srpske” saznajemo da grad Bijeljina redovno ispunjava ugovorene obaveze za pružanje usluga protivgradne zaštite u ovoj sezoni.

Što se tiče ostalih lokalnih zajednica, uglavnom se poštuju ugovori koji su zaključeni, sem nekoliko lokalnih uprava.

Kako tvrde iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”, oni redovno ispunjavaju ugovorene obaveze i za 27 dana sa dejstvima, ispaljene su 1.103 protivgradne rakete, čime su štete od grada u ovogodišnjoj sezoni svedene i lokalizovane na najmanja moguća područja i najmanje moguće mjere. 

“Većih šteta od grada u ovogodišnjoj sezoni nismo ni imali. Takođe, svi strijelci, sa 218 protivgradnih stanica su plaćeni za prvi dio sezone, pa i sa područja pomenutih lokalnih uprava koje imaju dugovanja, jer smo stava da i pored toga što nas ugovori obavezuju da ti ljudi dobiju zaslužena primanja, oni odlično rade posao, što se i pokazalo u dosadašnjem dijelu sezone, te oni nisu odgovorni niti trebaju trpiti posljedice nepoštovanja ugovornih obaveza od strane lokalnih uprava”, kažu za InfoBijeljina iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”.

To, kako dodaju, finansijski otežava uslove poslovanja preduzeća i protiv svih dužnika koji nisu poštovali ugovorne obaveze, do isteka 2019. godine, biće pokrenuti sudski procesi radi naplate potraživanja.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )