FOTO: null

Pet muškaraca iz Ugljevika koji su fizički napali dvojicu ugljevičkih policajaca prilikom policijske kontrole, predati su bijeljinskom Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

Lica čiji su inicijali Z.T, D.S, S.P, I.S. i D.V, svi iz Ugljevika, sinoć su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima napada na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenja tuđe stvari predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Bijeljini. 

Oni su nanijeli tjelesne povrede dvojici policajaca koji su kontrolisali automobil marke "golf 5" nakon što je prošao kroz crveno svjetlo. 

U saopštenju se navodi da su službenici Policijske stanice Ugljevik u nedjelju, 29. marta, prilikom obavljanja svojih redovnih poslova uočili da je "golf 5" prošao kroz crveno svjetlo, nakon čega se parkirao na trotoaru ispred jednog ugostiteljskog objekta. 

Dolaskom policije na lice mjesta i zapisivanjem registarskih oznaka, patroli policije prišlo je lice čiji su inicijali Z.T. koji je počeo da vrijeđa i prijeti policijskim službenicima, a zatim je i fizički napao na policijskog službenika. 

Drugi policajac, koji je bio u patroli, naredio je Z.T. da prestane sa napadom, ali su njega fizički napala lica čiji su inicijali D.S, S.P, I.S. i D.V. 

U saopštenju se navodi da su Z.T, D.S, S.P, I.S. i D.V. koji su nanijeli tjelesne povrede policijskim službenicima Policijske stanice Ugljevik lišeni slobode isti dan, a Z.T. je nakon lišavanja slobode u radnoj sali Policijske stanice Ugljevik, razbio staklo na prozoru te prostorije, čime je počinio i krivično djelo oštećenja tuđe stvari. 

O svemu navedenom obavješten je i nadležni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini. 

Centar javne bezbjednosti Bijeljina naoštrije je osudio ovako ponašanje građana prema policijskim službenicima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )