FOTO: pixabay

Prirodni zaslađivač koji sadrži vitamine, minerale i antioksidante, a uopšte nema kalorija

Šećer se nalazi čak i tamo gdje mislite da ga nema. Pored toga što su gazirani i negazirani sokovi prepuni šećera, on se nalazi i u mesnim prerađevinama, tijestu, a čak i preskakanje dezerta nije garant da niste unijeli već previše šećera u organizam.
 
Dobre vijesti

Postoje i vještački zaslađivači koji nemaju kalorija, ali prema istraživanjima i oni mogu biti uzročnici gojaznosti. Međutim, za one kojima je šećer neophodan i koji ne žele da se odreknu slatkog u svojim obrocima postoji i dobra vijest. Ove namirnice su slatke i zdrave, a u potpunosti mogu zamijeniti šećer.
 
Kokosov šećer - Šećer kokosove palme nalazi se u cvijetu kokosa. Ovaj šećer je prepun kalijuma, magnezijuma, cinka i drugih minerala, kao i vitamina B1 i C. Veoma povoljno utiče na stepen šećera u krvi i podiže nivo energije u tijelu, a zbog toga što je blagog ukusa karamele, lako može postati omiljena poslastica.
 
Javorov sirup - Prema istraživanjima, sadrži više od 54 različita hranljiva jedinjenja, zahvaljujući kojim se može spriječiti dijabetes, kancer ili upala. Postoji više načina na koji javorov sirup možete ubaciti u svoju ishranu, na primjer kao preliv za salate ili dodatak palačinkama.
 
Zdrava biljka

Stevija - Latinoamerička biljka čiji se listovi žbuna koriste kao prirodni zaslađivač koji sadrži vitamine, minerale i antioksidante, a uopšte nema kalorija. Zbog toga je stevija jako korisna i zdrava biljka. S obzirom na to da se stevija može naći u tečnom stanju ili u prahu, pogodna je za zaslađivanje pića ili hrane.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )