FOTO: pixabay

Vitak struk postiže se redovnim vježbanjem i što zdravijom ishranom, ali postoji i jedna čarobna namirnica, koju već imate u svojoj kuhinji, a ona vam može pomoći u postizanju tog cilja. Dokazano je da topi masne naslage, smanjuje količinu šećera u krvi i kontroliše težinu.

U pitanju je jabukovo sirće, a kako istraživanje kaže upotreba dvije kašičice uz zalogaj prije spavanja pomogla je pacijentima s dijabetesom tipa 2 da smanje količinu šećera u krvi.

Drugo istraživanje s ovom namirnicom vršeno je na miševima, a rezultati su pokazali da su miševi koji su uz ishranu bogatu mastima dobijali i sirćetnu kiselinu, imali su i do 10 odsto manje masnog tkiva od onih koji su uz takvu hranu dobijali samo vodu.

Jedna od "korisnica" ovog trika je i pevačica Fergi koja s 45 godina ima tijelo na kojoj bi joj pozavidele i mnogo mlađe koleginice. Ipak, ona naravno i redovno vježba i pazi na uravnoteženu ishranu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )