FOTO: Capital.ba

Na danas održanom ročištu za glavnu diobu u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini okončan je trogodišnji stečajni postupak u bijeljinskom „Mesoproduktu“, tokom kojeg su povjerioci uspjeli naplatiti samo četvrtinu svojih potraživanja.

Stečajni upravnik Goran Marković podsjetio je da je prvi stečaj u ovom preduzeću, koji je, takođe, trajao tri godine, od 2007. do 2010. godine, okončan usvajanjem plana reorganizacije preduzeća, ali taj plan nije uspio, pa je preduzeće ponovo otišlo u stečaj 1. februara 2016. godine.

Drugi stečaj okončan je nakon što je povjeriocima opšteg isplatnog reda isplaćeno 521.186 KM ili oko 24,5 odsto od ukupno priznatih 2,1 milion KM potraživanja.

„Prvom djelimičnom diobom izmireno je 15 odsto priznatih potraživanja, odnosno 319.093 KM, dok je drugom konačnom diobom izmireno još 9,50 odsto priznatih potraživanja, odnosno 202.092 KM“, izjavio je stečajni upravnik Goran Marković.

Direktor „Mesoprodukta“ Branko Krstić izjavio je da je ovaj prerađivački kapacitet kupilo bijeljinsko preduzeće „LD“, koje je bilo i najveći povjerilac, s namjerom da, uz značajna ulaganja, nastavi preradu mesa.

„Nakon ponovnih pregovora sa turskim partnerima, velike su šanse da će BiH dobiti mogućnost da izveze oko 1.000 tona svježeg mesa u Tursku. Mi u tom poslu ponovo vidimo svoju šansu“, kaže Krstić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )