FOTO: null

Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove Grada Bijeljina, danas je, nakon što je u martu mjesecu obećalo, počelo sa uklanjanjem spornih parking mjesta u centru grada.

U ovo se uvjerila i ekipa portala InfoBijeljina koja je večeras napravila fotografije parking mjesta, koja su od danas obilježena znakom zabrane. Uklonjena su dva parking mjesta, a saznajemo da će narednih dana i ostala, koja su „sporna“. 

Podsjećamo, 6. marta ove godine ukazali smo na problem parking mjesta u Bijeljini, koja su pozicionirana odmah do pješačkih prelaza i koja time ugrožavaju bezbjednost pješaka, jer vozači ne mogu da ih uoče od parkiranih automobila.

Nakon toga su iz Gradske uprave reagovali i obećali da će analizirati sva parking mjesta na području grada, i gdje, kako su rekli, utvrde da je to neophodno, ukloniti kad budu radili redovno održavanje horizontalne signalizacije.

Kako smo se mogli uvjeriti, ukinuto je parking mjesto ispred zgrade Gradske uprave, zatim TAXI mjesto kod autobuske stanice. 

Ostaju nam mjesta kod Gradskog parka, ali i sporno mjesto u Majevičkoj ulici, koje je možda i najneophodnije za ukloniti, jer je samo u posljednjih nekoliko godina zabilježeno nekoliko saobraćajnih nezgoda sa tragičnim ishodom po pješake.


POVEZANE VIJESTI:

Bijeljina: Vozači ne vide pješake od parkiranih vozila, problem godinama bez rješenja /FOTO/ 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )