FOTO: SRNA

Pješački most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevća, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik bio je pust zbog zabrana uvedenih da bi se spriječilo širenje virusa korona, ali je nakon njihovog ukidanja postao skoro pa tijesan.

Građani sa obje strane Drine poštovali su uvedene mjere i disciplinovano čekali njegovo otvaranje, da bi, 14. januara, kada je ponovo otvoren, most postao skoro tijesan za sve koji su željeli da pređu ili imaju svakodnevne potrebe za uslugama u Malom Zvorniku i obrnuto.

Fotografije su najbolje zabilježile stanje na mostu u vrijeme zabrane prelaska i ponovnog otvaranja mosta, odnosno 20. decembra i 14. februara.

Stanovnici dva grada nisu koristili most za prelazak 365 dana zbog rekonstrukcije koja je počela 28. avgusta 2019. i završena 28. avgusta 2020. godine, pa im je ponovno zatvaranje mosta zbog virusa korona teško palo.

Most Kralja Aekdsandra Prvog Karađorđevića, prema nekim podacima, dnevno pređe više hiljada građana zbog posla, kupovine, škole i drugih potreba.

Jedini nedostatak za potpunu funkciju mosta jeste što je zabranjen prelazak osobama koja nemaju prebivalište u Zvorniku i Malom Zvorniku.

Građani Malog Zvornika i Zvornika ovaj most prelaze uz ličnu kartu, a svi ostali, bez obzira na to što graničnoj policiji pokazuju lična dokumenta, mogu da se vrate odakle su došli.

Navodno, razlog zabrane prelaska preko mosta je primjena Sporazuma između BiH i Srbije o pograničnom saobraćaju koji je potpisan 2005. a ratifikovan 2007. godine, s ciljem sprečavanja prekograničnog kriminala, ali i pojačane granične kontrole zbog migrantske krize u regionu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )