FOTO: null

Maturanti studentske generacije 1996/97. – prve generacije nekadašnjeg Učiteljskog, a danas Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, obilježili su juče veliki jubilej - 20 godina od mature.

Prisjećanje na studentske dane započelo je u JU OŠ “Sveti Sava” u Bijeljini, u nekadašnjim prostorijama Učiteljskog fakulteta, svečanim časom koji je održao prof. dr Cvijetin Ristanović, a nastavilo se na Pedagoškom fakultetu svečanim prijemom, koje je za prve student ove visokoškolske ustanove, organizovao dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević. 

Prije dvije decenije prvu diplomu na Učiteljskom fakultetu potpisao je profesor Milenko Ćurčić koji je ispratio 38 generacija studenata.

Nastavak druženja i prisjećanja na dobra stara studentska vremena obilježilo je zajedničko  fotografisanje i organizovano slavlje koje je potrajalo do kasnih večernjih časova.

„Ovo treba organizovati svake godine, zaista je bilo lijepo. Imam osjećaj da smo boravkom u učionici svi bili dvadeset i koju godinu mlađi, vratili se u ona stara vremena“, kaže Zoran Zekanović nekadašnji student Učiteljskog fakulteta u Bijeljini.

Od njegovog osnivanja pa do današnjih dana kroz Pedagoški  fakultet prošlo je više od 8.000 studenata.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )