FOTO: Pixabay

Internet stranica money.co.uk sprovela je istraživanje na temu najzdravijih okruženja za život na planeti, odnosno najzdravijih država.

Iz zemalja regiona, Slovenija se nalazi na visokom četvrtom, dok je Srbija na devetnaestom mjestu.
 
Istraživanje koje su najzdravije države za život je sprovedeno na globalnom nivou, i u obzir su uzeti svi faktori koji mogu uticati na kvalitet života ljudi, počevši od posljedica pandemije korona virusa, pa do ostalih svakodnevnih faktora, kao što su nivo gojaznosti građana, životni vijek, troškovi života, nivo zagađenja ili bezbjednost.
 
U okviru posljednjeg istraživanja, dodati su kriterijumi kao što su dostupnost zdravstvene zaštite i broj medicinskih sestara za mentalno zdravlje, socijalnih radnika, psihijatara i psihologa u svakoj zemlji.
 
Istraživanje je takođe uključivalo i prevenciju poremećaja mentalnog zdravlja i zavisnost o drogama, kao i ukupne zdravstvene izdatke u zemlji.
 
Na osnovi istraživanja money.co.uk, najzdravija država je Japan, koju odlikuje pozitivna kolektivna svijest o životu. Na drugom mjestu je Švajcarska, za koju kažu da ima ubjedljivo najzdravije okruženje za dugovječan život. Na trećem mjestu se nalazi Kuba.
 
Od zemlja okruženja, najbolje rangirana je Slovenija na četvrtom, Hrvatska je na šestom, dok se Srbija nalazi na 19. mjestu. Crna Gora je na 20. mjestu na listi, prenosi b92. 
 
Lista najzdravijih 10 država za život izgleda ovako:
1. Japan
 
2. Švajcarska
 
3. Kuba
 
4. Slovenija
 
5. Jermenija
 
6. Hrvatska
 
7. Finska
 
8. Poljska
 
9. Belgija
 
10. Italija
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )