FOTO: null

Tokom protekle godine, najviše nepropisno parkiranih vozila bilo je u ulici Neznanih Junaka, Meše Selimovića, Gavrila Principa, Karađorđevoj, 27. marta, Srpske vojske i druge, potvrđeno je za portal InfoBijeljina u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

U 2014. godini specijalno vozilo "pauk" je 1900 vozila podiglo zbog nepropisnog parkiranja u našem gradu. Pauk je tokom prošle godine najviše angažovan na lokacijama koje su u blizini pješačkog prelaza, zatim na trotoaru, na mjestima gdje je vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu, na prolazima i ulazima u škole, preduzeća, stambene zgrade, autobuskom stajalištu itd. Moramo napomenuti da je veliki broj izlazaka "pauka" na teren upravo bio po pozivu naših sugrađana.

Od prošle godine "Komunalac" ima i novo savremeno vozilo, koje je u stanju da podiže i manje kamione, kao i da istovremeno odvuče dva nepropisno parkirana automobila.

Kazna za nepropisno parkiranje je 40 KM, dok je usluga odvoženja 50 KM.

Moglo bi se reći da je uzrok na strani građana koji nepropisno parkiraju svoja vozila, a koja su na takav način u određenim slučajevima u indirektnom načinu bili uzrok saobraćajnih nezgoda.

Neizostavno je reći da je još jedan od uzroka i to, sto naš grad nema dovoljan kapacitet parking mjesta. Bijeljina je grad sa 115.000 stanovnika, više od 30.000 registrovanih automobila i sa 850 raspoloživih parking mjesta.

Od naplate parkinga u gradsku kasu se godišnje slije oko pola miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )