FOTO: null

Učenici najstarije osnovne škole u Bijeljini „Sveti Sava“ poslali su ove godine najviše pisama u tradicionalnoj akciji „Pošta Srpske“ „Pišem pismo Djedu Mrazu“ i dobili kao nagradu LCD televizor.

Na svečanosti u Pošti Bijeljina nagrada je uručena direktoru Đorđu Mirkoviću, koji je rekao da su djeca napisala 415 pisama i dodao da učenici i zaposleni u ovoj školi ne čekaju samo poklone, nego su ove godine vlastitim sredstvima i vlastitom radnom snagom renovirali najveći dio školske zgrade koja datira iz 1902. godine. 

Direktor Radne jedinice za poštanski saobraćaj Bijeljina Marko Mihajlović rekao je novinarima da su djeca iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola iz svih krajeva Republike Srpske poslala Djedu Mrazu više od 6.000 pisama, a samo iz Bijeljine je poslato više od 500 pisma. 

Prema njegovim riječima, "Pošte Srpske" su u ovoj akciji podijelile 500 novogodišnjih paketića u Srpskoj, a u svakoj radnoj jedinici za tri najljepša pisma djeca su nagrađena biciklom, trotinetom i usb plejerom. 

"Ova akcija koju podržava Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ima edukativni karakter da kod djece razvije naviku lijepog pisanja i da se upoznaju o radu Pošte i načinu slanja pisama", istakao je Mihajlović. 

Nagradu za najljepše pismo Djedu Mrazu u Bijeljini je osvojio Mladen Maksimović iz Osnovne škole "Jovan Dučić", čija je novogodišnja želja bila samo da Djeda Mraz postoji i da svake godine posjeti i obraduje svako dijete. 

Dječak je na svečanosti uručenja nagrada pročitao pismo u kojem Djedu Mrazu kaže da je jedinac i da su mu oba roditelja nezaposlena pa ne mogu da mu ispune brojne želje, ali on ih voli i poštuje najviše na svijetu, te od Djeda Mraza traži to isto, samo da postoji i da dopusti djeci da ga vole. 

Druženje mališana sa Djedom Mrazom i Dobrom Vilom održano je šalter sali Pošte Bijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )