FOTO: null

Najviša gradska priznanja u Bijeljini ove godine će biti dodijeljena Bolnici ,,Sveti Vračevi,, privrednicima Dragoljubu Mirkoviću i Đorđu Slavinjaku, preduzeću ,,Dragstes,, i doktorki Radmili Mlađenović.

U zaključku koji će 23. jula biti razmatran na Skupštini grada, predlaže se da zlatna medalja "Knez Ivo od Semberije" bude dodijeljena gradskoj bolnici za postignuti visok nivo zdravstvene zaštite i povećan obim pružanja usluga stanovništvu u skladu sa najsavremenijim standardima. 

Dragoljub Mirković prima medalju kao uspješan privrednik i human čovjek koji pomaže porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i drugom socijalno ugroženom stanovništvu u Bijeljini. 

Vlasnik preduzeća "Spektar drink" Đorđe Slavinjak primiće najviše gradsko priznanje za izuzetno uspješan rad i postignut visok stepen kvaliteta proizvoda od voća i povrća, te izvoza na domaće i strano tržište. 

Preduzeću "Dragstes" iz Donjeg Crnjelova medalja dodjeljuje se za izuzetno uspješan rad u prometu robe, nafte i naftnih derivata, kao i veliki doprinos u pomoći na nivou lokalne zajednice. 

Zlatna medalja "Knez Ivo od Semberije" biće dodijeljena doktorki Radmili Mlađenović iz naselja Modran za izuzetan doprinos i postignute rezultate u poboljšanju zdravlja građana, posebno u oblasti reumatologije. 

Za dobitnika srebrne medalje "Knez Ivo od Semberije" predloženo je preduzeće "Edinton" iz bijeljinskog naselja Vršani za uspješan rad u proizvodnji i prodaji boja i lakova, kao i za ugradnju svih vrsta materijala na građevinskim objektima. 

Bronzanom medaljom "Knez Ivo od Semberije" biće nagrađeno preduzeće "Krušik" iz Bijeljine za uspješan rad u trgovinskoj djelatnosti i afirmaciji pozitivnih vrijednosti u lokalnoj zajednici. 

Zlatnom medaljom "Filip Višnjić" ove godine će biti nagrađena Milica Perković iz Janje za veliki doprinos u poboljšanju uslova rada učenika i nastavnog osoblja i za razvijanje dobrih i tolerantnih međunacionalnih odnosa u Osnovnoj školi "Meša Selimović" u Janji, kao i Dragorad Vasić za dugogodišnji društveni, politički i humani rad i izuzetan doprinos kvaliteta u vaspitno-obrazovnom radu Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bijeljine. 

Dobitnici ove medalje su i Srpsko kulturno umjetničko društvo "Janja - Novo naselje Janja" i Pravoslavno arhijerejsko namjesništvo Ugljevičko - janjsko. 

Srebrna medalja "Filip Višnjić" biće dodijeljena Slađani Vidović iz Bijeljine za uspješan pedagoški rad i nesebičan doprinos unapređenju uslova rada Osnovne škole "Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji. 

Zlatne značke grada Bijeljina biće dodijeljene Odboru potomaka - djece poginulih boraca Bijeljina, uspješnom privredniku Adnanu Ramiću iz Janje, Miloradu Solakoviću za izuzetan doprinos u oblasti pedagoškog, društvenog i humanog rada, Miladinu Stevanoviću iz Zagona Donjih za vrhunske sportske rezultate i fudbalskom klubu "Zvijezda 09". 

Prijedlog za dobitnike Srebrne značke grada Bijeljina su preduzeće "Roloplast" i Azem Aletović iz Janje za angažman u kulturno-umjetničkom društvu "Mula Alija Sadiković". 

Bronzana značka grada Bijeljina pripašće Feridu Hamziću iz Janje za dugogodišnji uspješan rad u obućarstvu i Srđanu Šušiću za veliki doprinos razvoju školskog i omladinskog sporta. 

Dan Svetog Pantelejmona 9. avgusta građani Bijeljine tradicionalno obilježavaju kao slavu grada. 

Medalja "Knez Ivo od Semberije" je društveno priznanje koje se dodjeljuje za djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje u lokalnoj zajednici, a posebno za humana djela, nesebično požrtvovanje u spasavanju ljudi i dobara, borbu za slobodu i ljudsko dostojanstvo, ispoljenu ličnu hrabrost i za djela koja doprinose srećnijem i humanijem življenju. 

Medalja "Filip Višnjić" je društveno priznanje koje se dodjeljuje za opštepriznati rad i djela koja su od posebnog značaja za grad u oblasti umjetničkog rada i stvaralaštva, obrazovanja, nauke i kulture. 

Značka grada Bijeljina je društveno priznanje koje se dodjeljuje za istaknuti rad, djela i lične uspjehe koji doprinose opštoj afirmaciji organizacija, institucija i grada u različitim oblastima života i rada. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )