FOTO: null

Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske namjerava da u ovoj godini realizuje projekat ljetne škole, odnosno organizuje kamp u kome će djeca imati priliku da uče srpski jezik, katihizis i obogate znanja iz kulture, rekao je Srni koordinator za vjersku n

"Najznačajniji projekat koji pripremamo je ljetna škola. Ovim projektom smo konkurisali kod Ministarstva spoljnih poslova Srbije i dobili određena sredstva", rekao je Šarenac. 

On kaže da je Misijski fond pokrenuo i veliki projekat opremanja kabineta za vjeronauku. 

"Vjeroučitelji koji dobiju mogućnost korištenja kabineta samo u svrhe časova vjeronauke dobiće pomoć Fonda da opreme kabinet televizorom koji ima mogućnost konekcije na internet i dimenzija da zadovoljava potrebe velike prostorije, Bibliju za djecu, karte manastira i ikone Hrista i Bogorodice", navodi Šarenac. 

On kaže da su uspostavili saradnju sa organizacijom "Vorld vižn" /World Vision/, koji su iskazali interesovanje da i oni učestvuju u ovom projektu. 

Šarenac je najavio da Eparhija i ove godine organizuje eparhijsko savjetovanje iz vjeronauke, najvjerovatnije opet u Brčkom. 

"Susretu vjeroučitelja pravoslavne, rimokatoličke, islamske i jevrejske vjeronauke ove godine naša Eparhija biće domaćin", rekao je Šarenac. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )