FOTO: null

Kompanija Royal Caribbean objavila je da će već naredne godine na prvo krstarenje poslati svoj spektakularni novi brod Symphony of the seas, mega kruzer koji se s pravom može nazvati brodom budućnosti, a preuzeće i tron najvećeg kruzera na svijetu.

"Morska simfonija" tako će moći primiti čak 5.500 putnika, a putnici će na atraktivnim krstarenjima moći uživati u najsavremenijoj tehnologiji.

Na raspolaganju će im biti bionički šank gdje će im pića točiti i miješati - robotska ruka. Turisti će se po brodu kretati bez ikakve karte, jer će na svim palubama biti ugrađena napredna tehnologija za raspoznavanje lica.

Luksuzni apartmani koji će se uskoro moći rezervisati, naravno - uglavnom za one posebno dubokog džepa, imaće posebne tobogane kojima će se turisti moći spustiti iz spavaće u dnevnu sobu. Sam brod zamišljen je kao grad vječne zabave, pa sadržaja neće nedostajati. Zabavni park, Broadway pozorište, klizalište, umjetne stijene, barovi, restorani, masaže...samo su dio zabavne ponude zbog koje, što je očito i cilj, putnici neće imati nikakve potrebe napuštati brod tokom krstarenja.

Brod bi na prvu plovidbu trebao krenuti u aprilu, a kompanija je objavila i kratki video u kojem najavljuje "Morsku simfoniju".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )