FOTO: politika.rs

Košarkaši Crvene zvezde su neslavno završili takmičenje na dva fronta. Eliminisani su iz Evrokupa i ostali bez trofeja u finalu Kupa Srbije, ali njihov glavni, može se reći i jedini cilj, je da osvoje ABA ligu i naredne sezone ponovo zaigraju u Evroligi.

U prethodnih 19 kola regionalnog takmičenja su završili prvi, veoma važan dio posla. Obezbjedili su u ranoj fazi prvu startnu poziciju u plej-ofu (trenutni skor 18-1) i sada se uigravaju za ono najvažnije. U večerašnji derbi  (18:00) ulaze bez kalkulacija, iako od ishoda najvjerovatnije zavisi ko će im biti protivnik u polufinalu. Pobjeda nad Partizanom donosi im istog protivnika u doigravanju, a u slučaju poraza to će biti aktuelni šampion Budućnost. Trener Milan Tomić ističe da je pobjeda jedina opcija, da je tim dobro iskoristio pauzu i očekuje da bude spreman za napornu borbu za trofej.

–Derbi je kao što sam uvijek govorio specifična utakmica, o kojoj se priča danima prije nego što počne. Mi znamo koji je naš cilj, koliko je ova utakmica važna i za naše navijače. Nikakvih kalkulacija neće biti. Prvi smo na tabeli, obezbijedili smo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Za to smo se borili od oktobra mjeseca, ali ćemo se boriti i na ovoj utakmici kao da ništa nismo osigurali. Potrebno je da odigramo borbeno, čvrsto, ali sa puno pameti, u oba pravca. Na tribinama će biti naši navijači i želimo da iskoristimo veliku energiju sa tribina, ali na pametan način, i da budemo skoncentrisani na stvari koje smo se dogovorili. Bićemo kompletni, pauza nam je dobro došla. Tu je i Rivers koji je imao vremena i dobro se uklopio u hemiju ekipe. Spremni dočekujemo derbi, rekao je trener „crveno-belih”.

Rivers će debitovati u Zvezdinom dresu i biće u prilici da iskoristi ogromno iskustvo koje je stekao igrajući velike utakmice u Španiji kao član Reala, ili u Grčkoj gdje je sa Panatinaikosom takođe bio akter atinskog derbija. Vrsni šuter jedva čeka da kroči na parket i raduje se sjajnom ambijentu, koji je imao priliku da doživi u evroligaškim duelima protiv sadašnjeg kluba.

–Treba da uđemo u utakmicu bez razmišljanja da li ćemo pobijediti ili ne, bez ikakvih kalkulacija. Važno je da budemo čvrsti i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je isti svuda, uzbudljiv i neizvjestan, pa očekujem da tako bude i ovog puta. Navijači Crvene zvezde, pred kojima sam igrao i ranije, su naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatno motivaciju, rekao je Rivers.

Ovo će biti 37. duel dvije ekipe u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda je zabilježila 17 pobjeda, a dobila je i prvi derbi ove sezone kao gost. Ako se uzme u obzir skor pred navijačima „crveno-bijelih” u poslednjih 20 susreta (15-5), jasno je da je Zvezda blagi favorit. Posebno ako se ima u vidu i činjenica da Partizanovih navijača neće biti u dvorani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )