FOTO: pixabay

Dobitnik na američkoj lutriji Mega milioni, koji je još u oktobru osvojio 1,5 milijardi dolara, posle pet mjeseci konačno se javio nadležnima, zatraživši da mu se isplati suma u gotovini od oko 877 miliona dolara, saopštila je Komisija Južne Karoline za lutriju.

Dobitnik je želio da ostane anoniman, a zvaničnici su ga u javnosti nazvali samo "Južnokarolinac". On je mogao da bira da li će mu biti isplaćen džekpot od milijardu i po dolara u 29. godišnjih rata ili odmah u gotovini 877 miliona dolara.

On je odabrao drugu opciju što je najveća isplata džekpota dobitniku pojedincu u američkoj istoriji, rekla je komisija državne lutrije. Mjesto na kojem je prodat srećni tiket takođe će dobiti nagradu od 50.000 dolara, a država Južna Karolina imaće prihod od 61 milion dolara od poreza na dobit. Tiket je prodat u oktobru, a dobitnik je imao rok do 19. aprila da prijavi dobitak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )