FOTO: null

Narodna biblioteka ,,Filip Višnjić,, Bijeljina u 2014. godini imala je 5.844 člana, što je najveći broj učlanjenih u odnosu na sve biblioteke u Republici Srpskoj, a zabilježen je i najveći broj posjetilaca, više od 90.000.

"Riječ je o posjetama našim odjeljenjima, čitaonicama, književnim večerima i drugim događajima koje smo organizovali u toku 2014. godine", rekao je Srni direktor ove ustanove kulture Jovan Cvjetković. 

On je podsjetio da je u novembru prošle godine na Dan biblioteke učlanjeno 2.250 članova sa plaćenom članskom kartom, čime su oboreni svi rekordi upisa do sada u bilo kojoj biblioteci u Srpskoj. 

Cvjetković je napomenuo da su prošle godine imali probleme sa poplavom, odnosno pričinjenom materijalnom štetom i gubitkom dijela knjižnog fonda, ali i izrazito smanjenim budžetom. "I pored svega toga uspjeli smo ostvariti najbolje rezultate do sada", rekao je Cvjetković. 

On je zahvalio građanima na ukazanom povjerenju i pozvao sve ostale koji nisu učlanjeni u Biblioteku da to učine u narednim danima. 

"Pozivam građane da postanu dio naše kuće, da budu članovi ove biblioteke, odnosno da na taj način učine nešto dobro za sebe", rekao je Cvjetković. 

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" danas je, povodom Svjetskog dana knjige, u toku popust na učlanjenje, koji traje do 18.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )