FOTO: null

Okružni sud u Bijeljini izrekao je prošle godine najveću ikad presuđenu dugotrajnu kaznu zatvora od 38 godina penzionisanom policajcu iz Lopara Draganu Đokiću za trostruko ubistvo.

Sekretar Suda Milomir Čodo rekao je Srni da je tokom godine Okružni sud u Bijeljini riješio 2.606 od 2.769 predmeta iz oblasti građanskog, krivičnog i upravnog referata po kojima je postupao.

Najviše sporova u ovom periodu imalo je građansko odjeljenje gdje je od 1.414 riješeno 1.319 predmeta, a riječ je najčešće o parničnim postupcima za naknadu šteta.

U krivičnom odjeljenju Okružni sud u Bijeljini je za godinu dana riješio 850 od 892 predmeta.

U ovom periodu pred Okružnim sudom je u radu bilo pet predmeta ratnih zločina, od kojih su četiri riješena.

Čodo kaže da su u dva slučaja donesene osuđujuće presude i izrečene kazne zatvora od tri i pet godina, a u dva slučaja presude su bile oslobađajuće.

Prema njegovim riječima, Okružni sud je prošle godine rješavao 16 žalbi na odluke osnovnih sudova o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora i u svim slučajevima žalbe su odbijene i potvrđene odluke da lica moraju da idu na izvršenje zatvorske kazne.

Tokom prošle godine Okružni sud je otvorio pretres i ponovo postupao u sedam slučajeva koji su ranije bili na osnovnom sudu, od čega su četiri predmeta riješena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )