FOTO: null

Više od 70 godina je prošlo otkako je prva Buba sišla s proizvodne trake u Wolfsburgu. Ove godine će sići i posljednja.

A priliku da se oproste s modelom čiji idejni začetnik je Adolf Hitler dobiće samo odabrani. Upravo onako kako je Volkswagen najavio još tokom septembra, priliku za oproštaj dobijaju Ameri. Beetle u Final Edition izdanju označava kraj, a trenutno mogu da je vide posjetioci LA Auto Showa. Za 70 godina model je doživjeo tri generacije, a prema poslovnim planovima Volkswagena prilike za nasljednika neće biti, u bliskoj ni u daljoj budućnosti.

Naravno, tu ne mislimo na originalnu Bubu čija proizvodnja je stala još 2003. godine, kada je obustavljena proizvodnja u meksičkim pogonima nakon čak 21 miliona proizvedenih primjeraka.

A posljednja serija je inspirisana upravo “Última Edición” serijom kojom se oprostila originalna Buba. Zato će i novi model na raspolaganju biti i u iste dvije boje, bež i svijetlo plavoj.

U ponudi je i kabriolet, a oprema uključuje hrom dekoraciju, krovni otvor (coupe) i grijane mlaznice za pranje vjetrobrana. Tu su i Bi-Xenon svjetla s LED dnevnim svjetlima, LED zadnja svjetla, 17 i 18-inčni tolkovi. Unutra pravi luksuz za jednu Bubu – kožom presvučen volan, ambijentalna rasvjeta, automatska klima, dekoracija od nerđajućeg čelika. Opremljena 2.0 TSI benzincem sa 180 KS i šestostepenim automatskim mjenjačem kreće cijenom sa od 23.045 USD. Evropski fanovi neće imati priliku da je kupe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )