FOTO: InfoBijeljina

Neke predmete često koristimo a na njima se „smiješta“ ogroman broj bakterija, pa bi trebalo obratiti posebnu pažnju kako očuvati higijenu ruku

Ako ste pretjerano gadljivi, možda ne bi trebalo da pročitate ostatak teksta, jer ćemo navesti neke od predmeta koje često koristimo, a kriju najviše bakterija.

Jelovnici - meniji u restoranu imaju čak sto puta više bakterija nego ve-ce šolje, tako da dobro operite ruke nakon listanja i odabira jela.

Tečni sapun u javnim toaletima - pogodno su tlo za razvoj bakterija, pa bi trebalo da posle uzimanja sapuna ruke perete barem 20 sekundi.

Cjediljka za limun - pronađeno je da gotovo 70 odsto ovih cjediljki sadrži mikrobe koji uzrokuju bolesti, pa i ešerihiju koli.

Korpa u prodavnici - pravo je leglo bakterija, jer može da ima i do 11 miliona mikroorganizama, uključujući i one iz sirovog mesa.

Kvake i pozivni dugmići u liftovima - gotovo ih niko ne čisti, pa je na njima mnoštvo bakterija. Zato ih otvarajte laktovima, koristite sredstvo za dezinfekciju ruku ili stepenice.

Bankomati, novac i platne kartice - lijepo je kad vam se novac "lijepi" za ruke, ali na navedene stavke prosto se lijepe i bakterije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )