FOTO: null

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ u Bijeljini najuspješnija je među bibliotekama u Republici Srpskoj sa više od 100.000 posjetilaca od početka godine do danas, rekao je direktor Biblioteke Jovan Cvjetković na proslavi krsne slave ove ustanove Svetog Jova

"Kao i prošle godine, Biblioteka `Filip Višnjić` u Bijeljini ima rekordnih 6.500 članova, što je najviše upisanih članova od svih biblioteka u Srpskoj", istakao je Cvjetković. 

On je rekao da su ovi rezultati dokaz koliko građani vole Biblioteku, ali i pokazatelj da 21 zaposlen u ovoj ustanovi pruža maksimalno dobru uslugu građanima. 

"Posljednjih godina Biblioteka dobija vrlo malo novca iz budžeta grada za materijalne troškove, ali se nadamo da će nam naredne godine biti odobreno nešto više novca od 75.000 KM planiranih u Nacrtu budžeta", rekao je Cvjetković novinarima. 

On očekuje da će biti uvažene njihove primjedbe na Nacrt gradskog budžeta i da će biti obezbijeđeno 100.000 KM za kapitalne investicije u nastavak rekonstrukcije Biblioteke, što je još prošle godine odobreno u Administrativnoj službi grada. 

"To je potrebno da bi se korisnicima naših usluga kojih je svake godine sve više, posebno učenika, omogućili znatno bolji uslovi za rad i da što duže borave u Biblioteci tokom dana", zaključio je Cvjetković. 

U nizu kulturnih sadržaja koji su obilježili ovu godinu, Cvjetković je izdvojio izložbu o Branku Ćopiću koja je povodom sto godina od rođenja velikana srpske književnosti postavljena u novembru. 

"Izložba `Vedrine i sete Branka Ćopića` Narodne univerzitetske bibliteke Republike Srpske i Biblioteke grada Beograda izazvala je ogromno interesovanje publike i do sada je zabilježeno više od 5.000 posjetila, što je nezapamćeno u Bijeljini", ističe Cvjetković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )