FOTO: avaz.ba

Mnogi tvrde da je ostrvo Hub poznatije pod imenom Just Room Enough (u prevodu s engleskog dovoljno prostora) najmanje naseljeno ostrvo na svijetu.

Zauzima tek 310 kvadratnih metara na rijeci Sejnt Lorens između ostrva Hart i Imperial kod Aleksandrije u okrugu Džeferson u američkoj saveznoj državi Njujork.
 
Ostrvo Just Enough Room pripada arhipelagu Hiljadu ostrva koji se nalazi na granici između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.
 
Tristotinjak kvadratnih metara je dovoljno prostora za smjestiti kuću, drvo, nešto trave i minijaturnu plažu. Lokalci se šale da je ostrvo toliko malo da ako napraviš jedan pogrešan korak na njemu, završiš neplanirano u vodi.
 
Ostrvo je u vlasništvu imućne porodice Sajzlend još od pedesetih godina prošlog vijeka. Oni su željeli mirno mesto za odmor pa su na svom malom ostrvu izgradili kuću. No nakon što se proširio glas o postojanju ostrva na koji stane samo jedna kuća mnogi su postali znatiželjni te su ga počeli da ga obilaze brodićima.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )