FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina postigao je u protekloj godini najbolje rezultate u radu od šest centara u Republici Srpskoj, sa rasvijetljenošću krivičnih djela od 78 odsto, rekao je danas novinarima načelnik Sektora kriminalističke policije u

On je naveo da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće po svim parametrima, a da su posebno dobri rezultati policije ostvareni u oblasti otkrivanja privrednog kriminala i u borbi protiv zloupotreba droge. 

"U oblasti privrednog kriminala otkriveno je 180 krivičnih djela i podneseno 129 izvještaja protiv 178 lica sa procijenjenom materijalnom štetom od 6,6 miliona KM", rekao je Pisić na konferenciji za novinare u CJB Bijeljina. 

On je istakao da je su u oblasti zloupotrebe droga otkrivena 73 krivična djela i prijavljeno 71 lice, a tokom godine slobode je lišeno 27 lica zbog zloupotrebe opojnih droga. 

U policijskim akcijama na području CJB Bijeljina zaplijenjeno je više od 16 kilograma marihuane, oko 55 grama heroina i oko 110 grama kokaina. 

U 2014. godini na području opština i gradova u regiji koje pokriva CJB Bijeljina počinjena su ukupno 2.133 krivična djela, a među počiniocima je 101 maloljetnik, što je značajno smanjenje u odnosu na 204 maloljetnika prijavljena 2013. godine. 

"Prošle godine policija je za tri do pet dana rasvijetlila četiri teška ubistva koja su se dogodila na ovom području, a rasvijetljeno je i svih 15 počinjenih razbojništava", naveo je Pisić. 

Načelnik sektora Policije Vesko Perić rekao je novinarima da je u prošloj godini zabilježeno osam napada na policajce, među kojima nije bilo teže povrijeđenih. 

U odnosu na 2013. godinu, prošle godine je za 12 odsto manje djela narušavanja javnog reda i mira, a u samo dva slučaja javni red i mir je narušen sa učešćem više od pet lica. 

Prošle godine javni red i mir je u tako velikom obimu bio narušen sedam puta. 

Perić je istakao da je i broj saobraćajnih nezgoda smanjen prošle godine za šest odsto u odnosu na godinu ranije, a u ovim nesrećama su poginula 24 lica, dok je godinu ranije na putevima u regiji život izgubilo 26 lica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )