FOTO: Tuzlanski.ba

Najbolje prijateljice Ashley Thomas (31) i Latoya Wimberly (29) imaju puno toga zajedničkog. Godinama su bile nerazdvojne, a ove godine su saznale da su sestre.

Kao djeca imale su identičan razmak između zuba, visoke jagodice i isti ten, a čak su nosile i isti broj obuće. Zanimaju ih moda i slične stvari i slušaju istu muziku, a oduvijek su imale "neraskidivu vezu", otkad su se počele družiti od zabave na kojoj su se zbližile 2004. godine. Sedamnaest godina nakon i dalje su bliske i nikad nije prošao nijedan dan da se barem ne čuju telefonom. One su se u šali nazivale i sestrama, a ovog februara ispostavilo se da su zaista biološke sestre, piše CNN.

Kako su saznale da su sestre

Kockice su se počele slagati u januaru kada je Latoya imala vjenčanje. Ashley je na Facebooku objavila fotografiju odatle, a na nekim od slika bio je Latoyin otac, Kenneth Wimberly. Njega je prepoznala prijateljica Ashleyne majke i odmah joj je rekla da su njena majka i Latoyin otac imali nešto u prošlosti.

"Rekla joj je da su se ona i njena majka družile s mojim ocem kad su bile mlade. Kada mi je Ashley to saopštila, znala sam da se nešto ne uklapa. Tražila sam joj da mi pošalje fotografiju te prijateljice pa sam je pokazala tati i on je odmah prepoznao", priča Latoya.

Nakon toga je prepoznao i Ashleynu majku i priznao da su njih dvoje imali kratku vezu. Tada je saznao da Ashley ne zna ko joj je biološki otac pa se zapitao bi li mogao biti on. Zbog toga su njih troje odlučili zajedno platiti DNK test.

Rezultati su bili gotovi 21. februara i potvrdili su njihove sumnje – Kenneth je bio Ashleyn otac.

"Bila sam na poslu kada me je Kenneth nazvao i rekao mi da je moj otac. Cijela sam se naježila. Nisam mogla razmišljati. Nisam mogla to obraditi. Nisam mogla progovoriti", rekla je Ashley.

Puno neodgovorenih pitanja

Ashley je imala 15 godina kada joj je rečeno da čovjek koji ju je odgajao nije njen biološki otac. Njena majka, koja je umrla prije 11 godina, nikad joj nije rekla ko bi mogao biti njen pravi otac, a članovi porodice dvije najbolje prijateljice nisu se upoznali nikad zbog čega ovo pitanje nije pokrenuto ranije.

Ipak, Kenneth se prema Ashley ponašao kao da joj je bio otac.

"Ashley je jedina od mojih prijateljica koja nijednom nije propustila neki porodični događaj. Bila je jako bliska s cijelom mojom porodicom. Ako bi me tata vozio u grad, Ashley bi išla sa mnom. Kad bi ga neko pitao "ko su ove djevojke", rekao bi "to su moje djevojke". Ako je imala problem s autom ili joj je trebala ikakva pomoć, uvijek bi se obraćala mom tati. Nekako se naše porodice nikad nisu upoznale", ispričala je Latoya.

Za Ashley je ovo otkriće, kako sama kaže, bilo "prelijepo", ali i "nevjerovatno emotivno".

"Imam toliko pitanja za moju mamu i nikad neću dobiti odgovore na njih. Je li ona znala da je on moj otac? Kenneth mi jest bio kao otac. Bio je uvijek tu za mene, a ja nisam imala pojma da bi mogao biti i moj pravi otac. Čudno se osjećam. Sigurno će mi trebati neko vrijeme da to shvatim. I dalje sam u nevjerici. Želim da on bude dio života svojih unučića", kaže Ashley, koja ima dvoje djece.

Latoya je, s druge strane, sretna što su i službeno sestre, ali osjeća krivicu što je Kenneth više bio u njenom nego u Ashleynu životu.

"Gledala sam kako Ashley prolazi kroz mnoge stvari tokom odrastanja i sada samo razmišljam o tome kako je njen otac bio ovdje i kako je i uz nju mogao biti kao što je bio uz mene", govori Latoya.

Kenneth se raduje što postoji obostrana želja između njega i Ashley da ojačaju svoj odnos i kaže da je već "voli kao kćerku" i da jedva čeka da se bolje upozna s unucima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )