FOTO: null

Mnogo je stvari koje su dobre u probioticima: poboljšavaju probavu, od njih je čistija koža, imamo više energije i jačaju imunitet. Ovo je spisak namirnica koje su odlični probiotici. A nije u pitanju jogurt.

Kiseli kupus 

Jača imunitet, poboljšava probavu i smanjuje stres. Niskokalorično, a super hranjivo povrće je jedinstven spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala , omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih stvari koje štite od raka. 

Kiseli krastavci 

Još jedna fermentisana namirnica koja sadrži probiotike i nekima je čak ukusnija od kiselog kupusa. Možete ih jesti svakodnevno. Jabukovo sirće Sirće je provjereno odličan probiotik. Samo treba da pazite na količinu koju unosite. Ne treba pretjerivati, naravno, već je najbolje da ga kombinujete sa drugim namirnicama kao što je zelena salata. 

Kefir 

Ako ste veliki ljubitelj jogurta a želite neku promjenu, birajte kefir. Odličan je i za dodavanje više proteina u vaš jutarnji smuti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )