FOTO: null

Olimpijske igre u Riju najbolje su u istoriji samostalne Srbije i najbolje od Seula 1988. godine računajući i Jugoslavije!

Srpski olimpijci četiri dana pre kraja takmičenja imaju četiri medalje, koliko su naši sportisti osvajali u Atlanti i Londonu, ali imaju sjajnija odličja.

Za sada imamo jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju, dok smo na pomenutim Igrama iz 1996. i 2012. imali po zlatno i srebro, te dve bronze.

U istoriju su ušli zlatni rvač Davor Štefanek, srebrna tekvondoistkinja Tijana Bogdanović i kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić, te bronzana atletičarka Ivana Španović. 

Šansu da rekord poprave u četvrtak imaju još tri tima, vaterpolisti, košarkašice i odbojkašice nastupaju u polufinalima. 

U igri je još petoro atletičara, tri kajakaške posade (jedna u pojedinačnoj konkurenciji i dva četverta), tekvondoistkinja Milica Mandić, biciklistkinja Jovana Crnogorac, te košarkaši koji takođe igraju polufinale.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )