FOTO: InfoBijeljina

U bolnicu ,,Sveti Vračevi”, tokom vikenda je od Vlade Republike Srpske stigao respirator, tako da ih u ovom trenutku bolnica ima 10, a najavljene su i donacije novih respiratora.

Vršilac dužnosti direktora prim. dr Milica Lovrić, na sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina 23. marta, rekla je da su kompanije, Tehnički remont Bratunac i ,,Elvako metpro” obezbijedile novac za nabavku jednog respiratora za bolnicu.

"Hvala Vladi RS, hvala kompanijama koje su pokazale visok stepen društvene odgovornosti i hvala većinskom vlasniku ovih kompanija gospodinu Slavenu Ristiću. Hvala gradskoj upravi Bijeljine, koja će takođe, prema najavi gradonačelnika Miće Mićića, kupiti jedan respirator", rekla je prim. dr Lovrić i izrazila zahvalnost u ime svih zaposlenih u bolnici.

Ona je istakla da bijeljinska bolnica trenutno ima karantin sa 30 kreveta, a u pripremi je i dodatni sa 50 mjesta, kao i intenzivna njega sa 14 kreveta. Takođe, preventivno se u zgradi stare ginekologije oprema operaciona sala za hitne intervencije i porođaje kod potencijalno zaraženih virusom korona. 

"COVID 19 je izazov za čovječanstvo, za cijelo društvo i posebno za zdravstveni sistem, a odgovornost svih nas i samodisciplina mogu da promijene epidemiološki tok", rekla je prim. dr Lovrić i ponovila apel građanima da poštuju mjere donesene na prijedloge struke, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )