FOTO: srpskainfo.com

Kompanija “Meta” objavila je da uvodi promjene po pitanju političkog sadržaja na svojim platformama.

Želimo da Instagram i Treads budu odlično iskustvo za sve, navodi kompanija u blog postu.
 
– Ako odlučite da pratite naloge koji objavljuju politički sadržaj, ne želimo da se postavljamo između vas i njihovih objava, ali takođe ne želimo da proaktivno preporučujemo politički sadržaj sa naloga koje ne pratite – istakla je kompanija u saopštenju.
 
Ako i dalje želite da vam se politički sadržaj preporučuje na sajtu, obje stranice će ponuditi kontrolu gdje možete da zatražite da ih vidite. U suprotnom, politički sadržaj koji objavljuju nalozi koje ne pratite biće podrazumijevano ograničen.
 
Ova funkcija će prvo doći na Instagram i Treads, međutim, “Meta” planira da uvede kontrolu i na Fejsbuk kasnije. Međutim, već godinama manje stavlja naglasak na vijesti u Fejsbuk fidovima ljudi.

Šef Instagrama Adam Moseri oglasio se ovim povodom.
 
– Naš cilj je da očuvamo mogućnost da ljudi izaberu interakciju sa političkim sadržajem uz poštovanje apetita svake osobe za tim.
 
Isto je izjavio ubrzo nakon lansiranja Treadsa prošlog ljeta.
 
– Iz perspektive platforme, bilo kakav povećani angažman ili prihod koji bi mogli da ostvare uopšte nije vrijedan preispitivanja, negativnosti (budimo iskreni) ili rizika integriteta koji dolaze zajedno sa njima – rekao je tada Moseri.

Profesionalni nalozi na Instagramu će moći da vide da li se njihove objave mogu preporučiti preko njihove stranice statusa naloga. Podobnost naloga će zavisiti od toga da li su nedavno objavili politički sadržaj ili ne. Ako je nalogu uskraćena mogućnost da promoviše postove, oni mogu da izbrišu nedavne postove, kao i da zahtijevaju pregled ako se ne slažu sa “Metinom” odlukom.
 
Ovaj potez je “Metin” najnoviji pokušaj da pomogne u kontroli političkog sadržaja. I Fejsbuk i Instagram su takođe nedavno počeli da zahtijevaju od političkih reklamnih kampanja da otkriju da njihovi oglasi sadrže sadržaj generisan vještačkom inteligencijom u pokušaju da obuzdaju oglase koji namjerno obmanjuju javnost, piše Dnevnik.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )