FOTO: null

Priznanje za preduzetništvo i stvaralaštvo ,,Kapetan Miša Anastasijević,, biće ove godine dodijeljeno za dvadeset jednog istaknutog privrednika i pojedinca iz društvenog života sa područja Privredne komore Bijeljina.

Iz Komore je najavljeno da je među laureatima i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, kome će priznanje biti uručeno za unapređenje privrednih i prijateljskih veza sa Ruskom Federacijom. 

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom dobitnik je priznanja za pouke Svetosavlja, njegovanje duhovnosti i afirmaciju svetootačke tradicije. 

Privredni giganti Republike Srpske kompanija "Orao" iz Bijeljine proglašena je najboljom kompanijom u regionu, a preduzeće "Rudnik i termoelektrana Ugljevik" dobitnik je priznanja za korporativnu odgovornost. 

Za najbolje preduzeće u regionu izabrana je bijeljinska firma "Spektar drink", najbolji privrednik u regionu je vlasnik kompanije "Nešković" u Bijeljini Dragan Nešković, dok je za najboljeg preduzetnika izabran vlasnik bijeljinske firme "Globus" Milenko Zupur. 

Nagrada za naj brend regiona pripala je Etno-selu "Stanišići", a priznanje naj-žena u regionu ponijeće Desanka Trakilović, umjetnički rukovodilac Hora "Srbadija". 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izabran je za ličnost godine, načelnik Ugljevika Vasilije Perić biće nagrađen za istaknuti doprinos razvoju lokalne samouprave u Republici Srpskoj, a direktor preduzeća "Duvan" u Bijeljini Svetozar Mihajlović za unapređenje privrednog i društvenog ambijenta u regionu. 

Pedagoški fakultet u Bijeljini primiće priznanje za vanredne rezultate u visokoškolskom obrazovanju mladih. 

Nosioci projekta su "Medija invent", Univerzitet u Novom Sadu i Područna privredna komora Bijeljina.

Ovo vrednovanje preduzetništva i stvaralaštva dio je projekta "Put ka vrhu" koji je nastao u Novom Sadu prije 16 godina s ciljem afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona. 

Ustanovljeno priznanje, plaketa i zlatnik sa likom kapetana Miše, umjetničko je djelo akademskog vajara iz Beograda LJubiše Mančića. 

Svečana podjela priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za regiju Semberije biće održana u srijedu, 24. februara, u 16.00 časova u bijeljinskom Centru za kulturu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )