FOTO: null

Književna radionica Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini dobitnik je dvije velike nagrade koje su mladi pjesnici osvojili na festivalima u Beogradu i Sremskoj Mitrovici.

Jovana Živanović /17/, učenica Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini, dobitnik je "Šantićevog pera" i prve nagrade na festivalu "Mašta i snovi" za savremenu poeziju. 

Živanovićeva je do sada napisala stotine pjesama, među kojima preovladava misaona poezija, a u proteklih sedam godina osvojila je dvadesetak nagrada. 

Rukovodilac Književne radionice Nedeljko Terzić kaže da je za proteklih 15 godina rada sa najmlađim talentima kroz radionicu prošlo stotine mladih pisaca, koji su za svoj rad osvojili više od 200 nagrada i priznanja u zemljama regiona. 

Radionica se održava svakog mjeseca a tema današnje na kojoj učestvuje 15 učenika osnovnih i srednjih škola jeste duhovita poezija, humor i satira. 

Najmlađi učesnik Književne radionice pri Biblioteci u Bijeljini je osmogodišnja Anja Klašnja, koja je na festivalu u Sremskoj Mitrovici pohvaljena za svoj rad. 

Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković rekao je novinarima da je rad mladih ljudi i Biblioteke u ovoj Književnoj radionici prepoznat u regionu i da su brojne nagrade podstrek da se i dalje radi sa najmlađim uzrastima. 

Biblioteka u Bijeljini je već pet godina domaćin susreta mladih pisaca iz Republike Srpske, Srbije i Vukovara pod n

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )