FOTO: null

Dokumentarni film "Jadranka" autora Branka Lazića, u produkciji Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, dobio je drugu nagradu u selekciji dokumentarnih filmova na nedavno završenom festivalu "Novi balkanski film" u Stokholmu.

Od 14 prikazanih dokumentarnih filmova sa cijelog Balkana, prvu nagradu osvojio je film "Neželjena baština" Irene Škorić iz Hrvatske, dok je treća nagrada pripala Bojani Pap iz Mađarske za film "Pomoć", saopšteno je iz RTRS-a. 

Švedski žiri u sastavu novinara i mastera filmskih studija Olgice Lindkvist, predavača i filmskog stvaraoca Nilsa Klasona i filmskog stvaraoca Hokana Pijeniovskog ocijenio je da je film "Jadranka" senzibilni portret velike umjetnice koji daje sliku muzičke scene koju mnogi izvan Balkana ne poznaju. 

Žiri je, takođe, ocijenio da, iako se odvija u klinici /staračkom domu/, film nosi ritam i tonove koji plijene. 

U sljedećoj godini projekcije nagrađenih filmova sa festivala biće održane u nekoliko gradova Švedske, Norveške i Islanda. 

Ovo je treća nagrada za film o nedavno preminuloj pjevačici Jadranki Stojaković na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )