FOTO: Glas Srpske

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić rekao je da će protiv dva inspektora, uhapšena u akciji "Sirano" zbog sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, biti preduzete mjere u skladu sa procedurama, odnosno Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske.

- Vjerovatno će biti privremeno udaljeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske do okončanja krivičnog, odnosno disciplinskog postupka - rekao je Brkić odgovarajući na pitanje novinara da li će protiv dva uhapšena kriminalistička inspektora Policijske uprave Banjaluka biti pokrenut disciplinski postupak.

On je podsjetio da su uhapšeni policijski službenici predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Brkić je naglasio da je akciju "Sirano" sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva i u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka i Upravom za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka Nenad Grujić i Jelena Florijan uhapšeni su zbog sumnje da su uzeli 20.000 KM mita od jednog Banjalučanina kako bi mu sredili da ne bude kažnjen.

Izvor blizak istrazi je kazao  "Glasu Srpske" da su oni od njega tražili ukupno 30.000 KM govoreći mu da će, u suprotnom, protiv njega biti otvorena istraga za neko krivično djelo iako to nije bilo tačno.

- Rekli su mu da će sve srediti tako da se protiv njega neće pokretati nikakva istraga, ali im on za­ uzvrat mora dati novac. Govorili su mu da je počinio teško krivično djelo iako za tako nešto nisu imali dokaze i čovjek nije učinio ništa za šta bi trebalo da odgovara. Te prljave radnje inspektora su otkrivene i počelo je praćenje - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, inspektore su pratile kolege kako bi ih uhapsili na djelu i s mitom u džepu.

- Nakon što su osumnjičeni od žrtve uzeli dio novca, reagovala je policija i uhapsila ih s tim novcem - rekao je naš izvor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), navodeći inicijale, saopštilo je da Grujića i Florijanovu sumnjiče za krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

MUP Srpske saopštio je, navodeći inicijale, da je prilikom hapšenja kod lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )