FOTO: null

Dom zdravlja Ugljevik od danas raspolaže savremenim ultrazvučnim aparatom, koji je nabavljen vlastitim sredstvima u iznosu 49.000 KM, a omogućiće lakšu, bržu i precizniju dijagnostiku.

Direktor Doma zdravlja Jugoslav Cvetković istakao je da je učinjen veliki korak za ovu zdravstvenu ustanovu, osiguranike i stanovnike podmajevičkog kraja. 

"Naši osiguranici neće morati da obilaze susjedne zdravstvene ustanove da bi uradili dijagnostičke pretrage. Nabavkom savremenog ultrazvučnog aparata sa tri sonde posljednje generacije poboljšaćemo kvalitet usluga i našim pacijentima omogućiti bolju i bržu dijagnostiku", rekao je Cvetković. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić naglasio je da je potrebno neprestano ulagati u savremenu opremu, da bi kvalitet usluga bio što bolji. 

"U prethodnom periodu iz lokalnog budžeta smo izdvajali znatna sredstva za opremanje Doma zdravlja. I u narednom periodu namjera nam je da nabavimo ono što je potrebno, a što će poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite u našoj opštini", rekao je Perić. 

U Domu zdravlja Ugljevik ima osam ambulanti porodične medicine, od kojih svaka ima dvije ordinacije, biohemijsku laboratoriju, specijalističko-konsultantsku službu za ginekologiju i pedijatriju, akreditovane službe Centra za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje. 

U okviru Doma zdravlja funkcioniše i Služba stomatologije. 

Dom zdravlja Ugljevik pokriva potrebe 12.500 registrovanih pacijenata. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )