FOTO: null

Zamjenik ministra odbrane BiH Dragan Jerinić rekao je da je Dejtonski mirovni sporazum precizno propisao maksimalnu količinu naoružanja za sve zemlje u regionu i da Hrvatska ne može i ne smije nabavljati više od onoga što je propisano.

"Hrvatska bi u suprotnom prekršila taj mirovni ugovor. Nisam upoznat sa kojim količinama oni trenutno raspolažu, ali zacrtani balans ne bi smio biti narušen", rekao je Jerinić. 

On je za "Pres Republika Srpska" ocijenio da je u ovom slučaju više riječ o "prepucavanjima Hrvatske i Srbije", dodajući da ni jedna od ekonomija tih zemalja nije toliko razvijena da bi sebi mogla da priušti ovakvu vrstu naoružanja. 

Član Komisije Parlamentarne skupštine BiH za odbranu i bezbjednost Dušanka Majkić smatra da je nabavka naoružanja u regionu još samo na "verbalnom nivou", te da se vodi očigledna borba zbog vojnog liderstva na Balkanu i "igra nerava" u kojoj svoju ulogu imaju NATO i Rusija. 

Namjeru Hrvatske da nabavi balističke rakete zvaničnici Srbije su ocijenili nedobrosusjedskim potezom, koji ne vodi ka pomirenju u regionu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )