FOTO: RTRS

Jedna muška osoba poginula je jučer na planini Velež, na području opštine Nevesinje.

U kasnim popodnevnim satima juče, pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Mostar su zaprimili dojavu o nesreći koja se dogodila na ferati "Srce Veleža".
 
Kako je saopšteno iz GSS-a Federacije BiH, pripadnici GSS-a Mostar su odmah reagovali, a pridružile su im se i kolege iz Republike Srpske. Međutim, nažalost je akcija bila bezuspješna.
 
Iz GSS-a su potvrdili da su se vratili u bazu, dok je iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Trebinju za Klix.ba potvrđeno da je jedna muška osoba smrtno stradala. Portparol Jovana Cvijetić kazala je da su oko 19:15 sati zaprimili prijavu da je došlo do smrti jedne osobe prilikom pada sa litice.
 
Iz Republičke uprave civilne zaštite RS-a rečeno je da je muškarac nastradao na ferati "Srce Veleža". U njegovom spasavanju su učestvovali GSS Foča, GSS Jahorina, Civilna zaštita i MUP RS-a. Takođe je korišten helikopter.
 
Na ovom mjestu se u maju povrijedila i hrvatska državljanka. Lokacija na kojoj je ostala zaglavljena je bila prilično nedokučiva pa je akcija spasavanja uz pomoć helikoptera trajala satima.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )