FOTO: null

Drugi banjalučki m:tel polumaraton, koji počinje u nedjelju na Trgu Krajine (9.15 časova), biće duplo masovniji nego premijerno izdanje, jer organizatori očekuju više od 5.000 učesnika u sve tri trke koje su planirane.

Glavna trka u dužini od 21,1 kilometar okupiće više od 1.000 takmičara, među kojima će biti 40 iz elitne kategorije. Svi koji dođu da isprate trku moći će uživo vidjeti takmičare iz više od 40 zemalja svijeta, kao i četiri učesnika predstojećih Olimpijskih igara u Riju.

- Zaista smo se potrudili da dovedemo što kvalitetnije takmičare, a sigurno se izdvajaju Ana Subotić i Olivera Jevtić iz Srbije, Crnogorka Slađana Perulović, kao i domaća takmičarka i prošle godine trećeplasirana Lusija Kimani, koja je promotor trke - rekao je direktor Vladimir Selec.

Pored takmičarskog dijela, onaj rekreativni druge godine biće još bogatiji. Više od 3.000 takmičara očekuje se u Nektar fan ran trci dužine tri kilometra, dok će premijerno biti organizovana Gasprom štafetna polumaratonska trka u kojoj će se takmičiti ekipe od po četiri člana.

- Očekujem, da tako kažem, eksploziju zdravog života, pozivam sve da nam se pridruže, nebitno da li će trčati, hodati ili voziti rolere. Za Nektar fan ran trku biće moguće prijaviti se uoči samog starta. Gasprom štafetna trka opravdala je očekivanja, jer se prijavilo mnogo ekipa, a svaki takmičar imaće zadatak da istrči nešto više od pet kilometara - rekao je Selec.

Pored sponzora, kompanije m:tel, Banjalučke pivare i Gasproma, ovako veliki događaj ne bi bilo moguće organizovati bez pomoći Ministarstva porodice, omladine i sporta, kao i gradske uprave Banjaluke. Ministar Jasmina Davidović i zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić pozvale su građane da u što većem broju dođu na Trg Krajine, kako bi lijepa slika iz Srpske još jednom obišla svijet.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )